måndag 2 maj 2011

Ännu en måndag.....

.....är snart slut. Det betyder att det är tisdag i morgon!
Förra veckan hade vi socialnämnd och det var ett möte ungefär i vanlig stil, som man kan förvänta sig av de styrande. I fredags så togs första spadtaget på Kamrervägen, den tomt som kallas för Kråkberget. Där drev vi sossar tillsammans med folkpartiet igenom att det ska byggas ett LSS boende med 6 lägenheter.

Innan beslutet fattades så var det mycket stök.
Kommunen utövade sin förköpsrätt, som en kommun kan och har rätt att göra. Det betyder att en säljare går ut på öppna marknaden med sin fastighet som han vill sälja och budgivning startar. När sen slutbudet är lagt, så träder kommunen fram och säger "Den där köper vi". Det kan tyckas fult och orättvist men det vore ännu mer orättvist om kommunen meddelade sitt intresse för fastigheten direkt, för då skulle ju ingen vilja bjuda på den och då får ju säljaren ett lägre pris.
Helt plötsligt så fanns det politiker i vårt kommunfullmäktige som inte alls förstod detta och som överklagade, eller vad det nu var han gjorde. Tråkigt blev det för den familj som lagt budet.
Nu var det en politiker från samma parti som ovan nämnda politiker som skulle vara med och ta första spadtaget.....och hon utbrister "Jag säger som Gert Fylking, Äntligen". Ibland blir man rent av stum!!!!!!
Det var ju hennes kompis som fördröjde spadtaget med ett år.

Idag har vårat oppositionsråd, Camilla Janson och jag tagit oss en rundtur på våra äldreboenden. Det uträttas så många små under varje dag. Tänk att få en dement att stiga upp ur sängen och bli på gott humör genom sång! De som arbetar inom äldreomsorgen är guld värda!!!

Näe, nu så......Ha´re!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar