tisdag 19 april 2011

Tisdag kväll på väg mot natt

Just nu håller jag tummarna för Gustav. Han är på Astrid Lindgrens sjukhus och man misstänker blindtarmen. Gustav är 9 år och jag är hans gammelmoster.

På det senaste kommunfullmäktige handlade ett ärende om Tegelhagen. Det handlar om att börja bygga bostäder på "Mälarsidan" om järnvägen i Bro.
Alla partier är ense om en sak och det är att man vill bygga där. Det man däremot inte är ense om, är var man ska börja!  Löjligt, tycker kanske någon? Det beror på vem man värnar om.
Vad behöver vi först och främst nu i Bro? Fler villor? Fler bostadsrätter? Fler hyreslägenhet?

Vi socialdemokrater vill att man börjar bygga i tätorten Bro, alltså i det område som ligger närmast järnvägssationen. Där vill vi att man bygger flerfamiljshus, lägenheter. Vi har också sagt att man bör ställa krav på den som bygger, så att minst 30% blir hyresrätter med låga hyror. Vi tänker på alla yngre som behöver lägenhet.
Efter den etappen, så verkar det ju vettigt att fortsätta bygga i den tänkta riktningen ner mot Mälaren.
Alliansen i vår kommun vill göra tvärtom! Dom vill börja längst ner vid Mälaren. Alliansen säger att vi som bor i Bro, kommer att få lättare att komma till Mälaren då.....undrar hur dom tänker?  Det är inte svårt idag att komma ner till Mälaren, det går alldeles utmärkt att ta sig både till Fiskartorpet, Tegelbruket och Rättarboda. Jag har till och med haft en vigsel nere vid Fiskartorpet. Det var så fint!!!!!

En farhåga som jag har är att man inte fortsätter att bygga in mot Bro, efter att ha byggt den första etappen som heter Tegelhagen. Jag tror att man kommer att skylla på att det inte finns någon byggherre som vill etablera sig där.

Då blir det inga fina stråk ner mot Mälaren för oss Brobor, som man talar om idag,  då blir det bara ett område till, som ligger i vägen för den fria sikten ner mot vår pärla, Mälaren!!!

Nej, bygg närmast tätorten först, sätt press på byggherrarna. Bygg här först, så kan du få bygga nedåt Mälaren sen!!! Det är nu vi har möjligheten att skapa ett attraktivt BRO!!! Vi som har bott här länge minns skivan "Det blåser en framtidens vind över Bro". Då hoppades ungdomen och det gör jag nu också!

Det var svårt att skriva med "hållna tummar". Stor kram till Gustav!!!!

Må bäst!

1 kommentar:

  1. "Det blåser en framtidens vind över Bro"
    Om det var så lyckligt ff, men nu är det bara starka motvindar att kämpa i.

    SvaraRadera