tisdag 12 november 2013

Idag är det halvmåndag!

För, igår så hade jag en halv semesterdag...

Vi var på Tyrol i söndags kväll och såg och lyssnade på en hyllningskonsert till Blues Brothers. Jag, som bara gillade dansband och Jerry Williams, har blivit ett stort (ha, nu var jag tvetydig och putslustig) Bluesfan sen jag träffade min gubbe.
Vi var med några vänner och efter konserten så gick vi till vårt hotell. Jo, vi unnade oss lyxen att sova kvar i Stan. Vi bodde på Melody, som ligger mittemot Grönan och vägg i vägg med ABBA museet. Så, när vi ändå vaknade så nära, så gick vi in på nämnda museum. Och se, där var min ungdom!! Det blev verkligen  en djupdykning i nostalgi. Och ändå, så äger jag inte en enda ABBA skiva. Men, dom spelades ju hela tiden, överallt.
Sen gick vi till Blå porten och åt lunch. Där träffade jag en pensionerad tjänsteman från kommunen. Han arrangerade resan som vi gjorde till Norge. Det var verkligen roligt att träffa honom.

Två saker gjorde mig beklämd i går. Det första var en äldre man som såg lite förvirrad ut vid toaletterna på Blå porten. Han hade inte hunnit in på toan...... Sen gick han och hans sällskap framför oss en bit på väg mot vår bil och han blev bara blötare och blötare längs benen. Varför ska människa behöva bli så förnedrad? Och, hemska tanke, det kan vara jag om 20 år......

Det andra som gjorde mig beklämd var en film som kvinnojouren Anna kom och visade för Socialdemokrater, Miljöpartister och Vänsterpartister. Det var vi som sitter i socialnämnden från dessa partier som pratat oss samman och bjudit in kvinnojouren och våra partikamrater. Jag minns inte vad filmen heter, men budskapet var väldigt tydligt "Våldet går inte i pension!!!"
Det var två äldre kvinnor som berättade om sina liv som misshandlade, det var kvinnor från kvinnojourer, sjukhuspersonal, forskare m fl. Känslan när man känner igen signaler och tecken, den är otäck!
Vi hade mycket bra diskussioner efter filmen, det verkade som om ingen riktigt ville resa sig och gå, alla var gripna av filmens innehåll.
Dessa kvinnor, deras ansikten, berättelserna och rösterna sitter kvar i mitt huvud idag också.

Nu är det som vanligt igen, halvdagen går mot sitt slut och då börjar fritidspolitikerns vardag, så nu sticker jag iväg på ett kvällsmöte.

Ha´re!!!!

torsdag 7 november 2013

Budget!

Jaha ja. I går blev det tomt. Tomt och innehållslöst. Från att ha varit så hektiskt, så jag undrade ibland om jag skulle hinna andas till att bli helt stilla.
Det var kommunstyrelse igår och vi lämnade in vårt budgetförslag.
Det har vi jobbat med hela dagar, långa kvällar och Camilla och Catha även hela söndagen.
Jag är full av respekt för det jobb som Roffe, Camilla och Catha la ner sista natten!
Hoppas att ni tre får en skön helg!

Det är en budget i balans. Inriktningen på vår budget skulle vara jobben, jobben och jobben.
Jag skriver skulle, för det fanns ju en och annan överraskning i borgarnas lunta. Det mest spektakulära är detta:
Förskolorna i vår kommun har öppettider mellan 06.30-18.30. Dessa tider vill de styrande borgarna ändra till 07.00-17.00
När jag jobbade inom äldreomsorgen i vår kommun så började jag kl 07.00 och jobbade vissa kvällar till kl 18.00
Då hade jag mitt jobb 6 minuters gångväg från förskolan. Tänk den som jobbar inne i Stockholm? Hur ska man få ihop sitt liv som småbarnsförälder.
"Lämna in ett intyg på att du har dessa tider så kan  vi göra avsteg från våra tider, säger borgarna."
Vem ska skriva intyget och vem ska sitta med makten och bevilja mig och mitt barn barnomsorg på tider som egentligen inte finns?
Jag tror inte att det finns en enda förälder som kommer med sitt barn till förskolan kl 06.30 om man inte måste för sin försörjnings skull!

Nej, kära innevånare i Upplands-Bro. Gå ner i arbetstid så att du kan ta hand om ditt barn, är nog uppmaningen från de styrande!

Många, som redan nu har sin ekonomi ansträngd, kommer att bli tvungna att begära försörjningsstöd pga utebliven inkomst pga förskolans öppettider.

IDIOTI om man frågar mig!
Fast, nu är det ju ingen som har frågat mig, så, jag går väl och lägger mig.
Ha´re och God natt!