torsdag 16 februari 2012

Bara personligt!

Ja, i fredags cyklade jag. Näe, inte ute... jag var på Thorax på ks och gjorde ett arbetsprov, dvs, de kopplade en massa sladdar på min kropp, satte en blodtrycksmätre i ett stadigt grepp om min vänsterarm, en pulsmätare vid handloven på vänster hand och sen fick jag cykla. Jag skulle hålla mig inom en viss intervall på mätaren som fanns på cykeln. Det var nog det svåraste av allt på hela cykelturen. En gång i minuten tog dom mitt blodtryck och cykeln ökade motståndet undan för undan av sig själv. Jag satt på cykeln i 8 minuter och var totalt slut när jag klev av. Dom sa att jag hade gjort ett bra jobb. Sen kom läkaren in, tittade på mina resultat och sa:
- Vi borde nog ha avbrutit cyklingen, blodtrycket är på tok för högt.  Övertrycket var 225. Jag fick vila och sen fick vi gå, efter att ha repeterat för läkaren att vi skulle söka upp en vårdcentral om inte läkaren nästa onsdag skulle göra något.

Sen åkte vi och hämtade sambons barnbarn. På fredag blev det bad i vårt badhus. Jättekul!
På lördagen åkte vi till Kista och såg Mästerkatten i 3D. Den var kul. Sen åkte vi och hälsade på min son och hans familj. Söndagen tillbringade vi i Mördarbacken med pulka och stjärtlapp och på isen med sparken. Sen grillade vi korv på vår tomt! Mmmmmmmmmmmm

Så i går, onsdag, så var det dags att åka till hjärtspecialisten på Thorax.  Fortfarande för högt blodtryck, men, inte så vansigt högt längre. Han sa att min LQTS3 går nog att hålla i schack med betablockerare. Han tog bort en blodtryckstablett och ökade på en annan. Så sa han att jag ska äte bananer. Jag som inte tycker om bananer!!

Men, nu har oron för mig själv lagt sig, nu är det bara oron för sonen som finns kvar. Men, han får snart besked, tror jag.

Ha´re!

tisdag 7 februari 2012

Tankar

Ja, idag tänker jag vara personlig och inte politiker.

Eller, kanske..... vet inte än.

Jag är under utredning för ett konstaterat fel på hjärtat. Ska testcykla på fredag.
Träffar en hjärtspecialist nästa vecka, sen får vi se om det behövs någon åtgärd eller om det räcker med att sambon bär mig genom livet.
Sen ska vi hämta sambons barnbarn. Vi drar till badhuset direkt, innan alla andra helgfirare hinner komma dit. Vi får passa på och njuta av dem, för snart är de så stora så att de hellre vill vara kvar i stan och ungås med sina polare.
Hm, det var den personliga biten.

Efter ett år i opposition, så börjar jag finna min roll. Snart kan man börja dra på som politiker i opposition. Lova med stora bokstäver saker och ting till höger och vänster. Jag har haft goda lärmästare.
Jag minns när vi satt på anhörigföreningens politikerutfrågning och några i panelen lovade både stort och smått.
Jag kände mig som en surkärring med armarna i kors. "Det vet jag inte om vi har pengar till", "Vi måste först veta vad sådant skulle kosta"  osv, osv.  
Nu är det snart dags för föreningsbidragen i socialnämnden. Det kommer alltid in ansökningar med större totalsumma än vad vi har haft pengar till. Det ska bli spännande och se majoritetens prioriteringar!!

Nä, nu ska jag ladda inför min cyckling  :-)

Ha´re så bra!

onsdag 1 februari 2012

Nytt år, ny kraft?

Jag har fått bannor, för att jag inte skrivit på länge. Förlåt, ni som bannat mig.

Julhelgen var bra!Nyårshelgen likaså. Nästa nyår kommer Sussi. Jag ser redan fram emot det!

Idag har vi haft kommunstyrelse. Det är en "lustig" tillställning, där allt som inte hör till folkvett praktiseras. Det osar av sarkasmer och utfall. Riktigt otrevlig stämmnig mellan varven.  Det är, för den som inte förstår det, inte vi som står för dessa inlägg i debatten.
Men, vår Camilla sätter upp tummarna i luften och tjoar "Gladast vinner", så, vi försöker. Vi ler, så vi får kramp i mungiporna :-)
 Men, ibland pyser det över. Idag var pysningarna lugna sakliga.
Det är skönt med balanserade kompisar.

Jag återkommer snart!  Ha´re!!