måndag 4 juli 2011

Uppdatering

Satt och läste det senaste inlägget och konstaterade att jag varit dålig på att skriva. Jag skulle ju berätta om filminspelningen. Den ägde rum den 1 juni i vårt vardagsrum. Min sambos äldste son har ett företag som bland mycket annat gör reklamfilmer som visas  på tv. Postkodlotteriet skulle ha en film om "Guldregn i grannyran". Vårt vardagsrum skulle vara perfekt enligt beställningen. Under arbetets gång ändrades beställningen, så det slutade med att en del av inspelningen skedde utanför vårt hus och den andra delen i ett helt omstylat vardagsrum. Det enda man kan känna igen är vår braskamin :-)      Tagning och scwosch var de två mest sagda orden under dagen!  Josephine och Atlas hade varsin roll. Josephine åt popcorn och Atlas sträckte sig efter en mandarin. Många gånger.....
Men, det var spännande att se hur tv-reklam blir till. En hel dags arbete blir en kort, kort stund i etern. Ja jösses!


Den 15 juni hade vi socialnämnd.  Det fanns ett par ärenden som vi socialdemokrater var lite fundersamma på. En motion om äventyrspark för äldre hade utretts. När vi ställde frågor som, varför är inte fastighetsägaren vidtalad, varför har inte pensionärsföreningarna fått förslaget till påseende och varför hade ingen kollat vad skolan tycker? Restaurangskolan har en enda grön yta som eleverna kan vara på i anslutning till skolan som kan fungera som skolgård och det var den ytan som var utpekad som Äventyrspark för äldre. Vi fick en prisredovisning för det var tre förslag varav ett förslag där kostnaden redovisades i US dollar . När vi föreslog att ärendet skulle återremitteras, så såg vi hur de manliga moderaterna riktigt jublade. De var inte heller så förtjusta i förslaget.... Men, det kom ju ifrån deras ordförande i nämnden, så det var väl bättre att vi slog till och kritiserade. Nå, det var Äventyrsparken!

Det andra ärendet handlade om att servicehuset i Kungsängen skulle omvandlas till Trygghetsboende.
Vi frågade åter igen: Har man kollat vad fastighetsägaren säger, vad säger pensionärsorganisationerna och vad säger de som idag bor på servicehuset? Vi föreslog en återremittering även på detta ärende för ytterligare utredningar. Vi blev nedröstade!!! Den moderatledda alliansen tycker att denna fråga inte är är viktig nog för att skickas ut på en remissrunda!! Inte ens pensionärsrådet har fått frågan!! Men förslaget om Äventyrspark hade så viktiga ingredienser så där behövde man utreda ytterligare? Jag tycker att det är så förakfullt mot de människor som det gäller!!! Vilken människosyn finns det? Eller finns det någon alls???

Den 23 juni var jag och vårt oppositionsråd Camilla Janson och förfirade midsommar på Vävaren. Det är en daglig verksamhet och jag har firat midsommar där i många år nu. Alltid lika trevligt!!!

Så den gångna helgen.
Den 2 juli, Vid klockstapeln vid Tibblegårn, som ligger i närheten av Håbo Tibble kyrka, på eftermiddagen, vigde jag min son Joakim och hans kärlek Marie. Joakim var så fin i sin kostym. Marie var så vacker. Vit brudklänning, vita skor, vita pärlor i håret, rosa pärlor i öronen och runt halsen, för temat på bröllopet var rosa.De var så fina, båda två. Jag älskar Er!!
Fesxten hölls på Tibblegårn där ett par kompisar till mig hade hjälp till att laga mat och nu skötte allt det praktiska under middagen. Tack, ni är guld värda!  Gusten spelade och vi dansade, sjöng och pratade. Parmors Isabelle var så fin. Hon hade rosa klänning och vita skor med rosa detaljer på. Rosa hårspännen, till och med Miss Kitty var rosa.  Hon är så snäll att ha med, hon gillar läget och bara kollar på allt och alla och hon visste om att hon var fin. Hon gick och nöp i klänningsfållen och svände med kjolen. Hon kom naturligtvis fram när jag höll mitt tal till brudparet, ställde sig nedanför mig och ropade: Parmor! När jag inte svarar så höjjer hon rösten och tonarten PARMOR!!!!!! Den lilla godingen :-)

Så nu sitter jag här med ont i fötterna och ett glatt och stolt hjärta för alla mina fina killar som alla lever i kärleksfulla förhållanden och lever bra liv. Vad mer kan man begära?

Ha´re!!