måndag 28 mars 2011

Rapport från Extrakongressen

Nu sitter jag och summerar helgens Extrakongress.

I måndags hade vi delegationsträff. "Vi" står i det här fallet för Stockholms län. Vi delgater var en brokig skara människor, precis som det ska vara.

Kongressen inleddes i fredags kl 13. När över 300 människor sjunger "Arbetets söner" då är det nästan så man får ståpäls! Jag kände ju inte så många av delegaterna, bara två, så förstå min lycka, när vårt oppositionsråd Camilla Janson ringde mig och berättade att hon blivit inkallad för att tjänstgöra.  Hon är en god vän och en otroligt duktig politiker som kommer att göra bra ifrån sig som vårt nya oppositionsråd!!
Vi var fyra sossar som tog tåget in till stan på fredags förmiddagen. Två åhörare och så vi två delgater. Vi gick och åt lunch innan det var dags att ta oss till Stockholm Waterfront Hotel.

Mona höll ett inledningsanförande som var så bra! Det var nog, rent tekniskt ett av hennes bästa tal, tycker jag.
Det var många som höll tal under dessa tre dagar. Kvaliteten var minst sagt varierande...... Jag hade inte kommit på något slagkraftigt att säga, så, jag var aldrig upp i talarstolen.
Jag kan upplysa om att KK fått en ny innebörd. Det betyder KrisKommissionen. Det blev mycket mummel och fnissnigar när det lanserades......

Camilla och jag satt så till att vi var i tv flera gånger, så nu är vi kändisar, bara så att ni vet!

Den här kongressen var ju en annorlunda kongress, för det var bara några val som skulle göras, sen var det debatt utan yrkanden som gällde hela tiden. Valen var ju Håkan som vår nye partiordförande, val till partistyrelsen och till verkställande utskottet.  Det innebar att man kunde röra sig fritt i byggnaden under den mesta tiden. Vi hade ett delgationsrum där många satt med sina datorer och där var vi till och från.
Sen fanns det en stor utsällningshall där folkrörelseanknutna företag var representerade. Det fanns en hel del andra utställare också, som vill påverka oss politker på ena eller andra sättet. Så en hel del pennor och annat smått och gott fick jag med mig hem.

På fredagkvällen åt vår delegation middag i Stadshuskällaren. Vi fick så god mat, rårakor med löjrom, creme fraiche, gräslök och rödlök till förrätt. Till varmrätt så fick vi kalvrullder, potatismos och inlagd gurka. Efterrätten var glass i någon form. Jag och Camilla satt tillsammans med Anders Johansson från Sigtuna och Ilja Batljan från Nynäshamn och hade en mycket trevlig kväll.

Lördagen inleddes kl 9.50 av Håkan Juholt.  Vilken man! En mycket god talare. Han höll sitt linjetal och och vi satt still utan att ens skruva på oss! Efter så hördes flera kommentarer, typ: "Det kändes inte som en helt timme"
Han var både rolig och allvarsam. Just humor värderar jag väldigt högt. OCH att han verkar ha självdistans och inte är en märkvärdig människa. Just dessa människor har jag så svårt för, sånna som tror att dom är förmer än någon annan.
Mona blev avtackad ordentligt! Många tal hölls, många vackra ord sades och många tåtar föll, både på Mona och på oss som stod upp i bänkarna och klappade händerna åt vår första kvinnliga partiledare, som inte hade en fair chans att lyckas. Många dömde ut henne från början och det är tråkigt att höra att så många av våra partikamrater, främst män, baktalade henne kraftigt. 
Marit Bergman spelade gitarr och sjöng och Ricard Wolf med en dragspelare sjöng en omgjord Edit Phiaf sång, den ni vet som börjar, "Nej, åter nej, nej jag ångrar ingenting alls" Presneter i form av paket förekom inte, utan det skall hållas seminarium med teman som Mona särskilt engagerat sig i.
På kvällen så var det Kongressfest, stående sådan med mingeltallrik. Musiken var levande och det var ett band som kommer från Järfälla. Som goda kongressdelegater åkte vi hem redan vid 23.30. Vi skulle ju upp tidigt och dessutom så fick vi ju ställa fram klockan på grund av sommartiden.

Söndagen började redan 8.30. Detta för att det var så många talare anmälda. Presidiet valde också att korta ned talartiden från tre minuter till två. Det var svårt att hantera för många. Oj, vad dom pratade fort på slutat av sin tid, när lampan tändes i talarstolen, som upplyste om att "din tid är snart ute".
Både lördagen och söndagen åt vi i delgationen lunch på Wagamama. Det var god mat! Men, ville man äta med bestick, så fick man resa sig och hämta det för i dukningen ingick bara pinnar. Det fanns inte ens sked till kaffet.
Kongressen avslutades med avtackningar och vi tog 14.45 tåget hem trötta, men väldigt nöjda. Stackars Camilla var så förkyld och igår eftermiddag kunde hon bara viska. Undrar om hon kan prata idag?

Jag är så glad att jag blev framröstad för att få vara med om denna spännande kongress. Tack, alla ni som röstade på mig och tack Camilla för trevligt sällskap under en spännande helg!

Må väl!

söndag 20 mars 2011

Besvikelsen är så stor!

I går kväll hade vi Socialdemokrater årsmöte. Jag lärde mig något och den kunskapen eller rättare sagt vetskapen som jag fick i går hade jag gott kunnat vara utan!
Alla har vi väl någon tanke med livet, hur vi vill leva det och hur vi vill bli behandlade.
Jag tänker, för första gången sen jag gick med i facebook, ta bort en människa från min vänlista, han är ingen vän, absolut inte min!
Jag kommer inte att hänga ut någon här, men......jag är såååååå besviken! Saker som sker i det fördolda blir så solkiga och fula när dom kommer fram. Och, budbärarna sjunker i aktning hos mig.
Varför ska man le och vara trevlig mot människor som är falska? Nu ska jag sluta med det. Som jag blir behandlad,  behandlar jag andra, det är min livsfilosofi, fast, det har ju varit med tanke på att vara god mot alla. Det skiter jag i nu!


Nej, nu slutar jag skriva för idag, jag är fortfarande så besviken.

Tur att jag gjorde som min sambo sa och inte skrev i går kväll, för då hade hela sidan osat.

Ursäkta för den tråkiga texten idag, men, jag var bara tvungen!!

Ha en skön solig söndageftermiddag, det ska jag ha med alla barn och barnbarn. Massor av kärlek blir det med goa och ärliga människor!

Ha´re! 

tisdag 15 mars 2011

Tisdag 15 mars

Ja, ja! Jag är här nu.
(Det var till dom som säger att jag skriver för sällan)

Förra tisdagen hade jag en vigsel på eftermiddagen. Bruden var från Kina och mannen svensk. När vi stod och pratade om vilket språk vigseln skulle vara på, så säger den blivande äkta mannen:
-Ja, det är inte så lätt att välja språk i det här sällskapet. Hade Mongolerna kommit också, så hade  det varit 8 språk representerade här idag. Nu blir det ju bara 7.
-Hm, tack för det, sa jag. Vi tar det väl på engelska.
Den nya akten som jag använder mig av är skriven av Per-Anders Fogelström och den kom när partnerskap blev likställt med äktenskap. Den är så fin. Jag har den inte på engelska, så det stod en man snett bakom mig och läste varje mening efter mig, fast på engelska.

På onsdagen hade vi kommunstyrelse, heldag. Alla nämnder redovisar sina resultat, både ekonomiskt och verkställigt. Helt plötsligt släppte alliansen all makt och "lät" oss som varit ordförande förra året ta den redovisningen. Vi fick 1½ dag på oss att ställa samman en redovisning, så det var ju helt klart att man inte ville ha en bra redovisning.
På eftermiddagen så hade vi ett ordinarie kommunstyrelsemöte. Det blir mer och mer intressant att ta del av majoritetens resonemang och infallsvinklar.
Man tycker t ex att om man, dagen innan kommunstyrelsen kl 15.30 på eftermiddagen,  informerar Camilla, som är vårt oppositionsråd, om förändringar och/eller beslut som man tänker driva igenom, då för man en dialog som leder till att ALLA är informerade. (Vi började mötet kl 8.30 dagen efter)
-"Men, vadå, vi har ju pratat om det här i vårt parti. Hann inte ni det? Ja det är ju inte vårt problem.
Vi förstår inte att ni inte vill vara överens, det är ju inte så svårt. Det är ju mycket lättare om alla är överens"
"Nu blir det så här, för Vi har bestämt det. Det är faktiskt Vi som har makten" Ungefär så låter det och det är en skendemokrati av guds nåde!!!!!!!

På torsdagen fick jag kontakt med en god vän, som fastnat på Bali pga sin sambos sjukdom och ett illvilligt försäkringsbolag. Skulle någon ha missat det så kolla på fb. Gruppen om Trygg Hansa.
Det ringde en reporter till mig, för jag skickade deras historia till Aftonbladet och Expressen. Undrar om han ringde till Trygg Hansa sen.........
Nåja, nu är dom hemma och det verkar nu som om dom kommer att få kompensation, men, det var tvärnobben från början.
Men, kolla era försäkringar och att alla i familjen står med i försäkringspapperen!!
Försäkringarna som kortföretagen skryter med att dom har är då ingenting värt om man inte dör!

På lördagen var vi hos goda vänner i Håbi Tibble och när vi var där, fick dom telefonsamtal från svärsonen som sa att dom just blivit mormor och morfar. Grattis till er och givetvis de stolta föräldrarna, som jag för övrigt vigde för snart två år sedan. Hm, hur länge sen är det som jag vigde nyblivna mormor och morfar?

Nu rationaliserar jag och tar gårdagen på en gång.
Det var beredning av socialnämndens ärenden i går eftermiddag och efter det så träffades vi sossar som sitter i socialnämnden. Jag och vår manliga ledamot, som för övrigt är en mycket klok man (som fyllde 80 förra året) satt och småpratade mellan mötena. Då öppnar han sin portfölj och ger mig en "dikt eller några tankar" som han uttryckte det. Jag avslutar med den här.....

Lev väl!

Årstiderna

Om våren hon hopp om livet ger
Om sommaren i full blommning man henne ser
Om hösten är hon en frisk fläkt som smeker din hud
Om vintern hon kläds av snö som en vacker brud

måndag 7 mars 2011

Måndag 7 mars

Helgen har varit lugn. I lördags så tittade jag faktiskt på 2 chansen eller vad det nu hette. Ingen hit kom fram där. Farmors hjärta var här med sina föräldrar.
Jag försöker leva efter devisen "behandla andra som du själv vill bli behandlad".
Ibland sätts tilliten på prov och ibland så inser jag att det var nog bara jag som trodde att vår vänskap var större än vad den var. Trots att detta är en blogg som bygger på det skrivna ordet, så är det talade ordet alltid bäst.
Men, det är som en klok man i det STORA partiet en gång skrev i sin blogg, "Det är bara att bryta ihop  och komma igen" Så, det gör jag nu!

I dag har jag umgåtts med mina systrar. Dom är goa dom!!! Jag tycker om dom sååååå mycket!!! Jag har ju två biologiska systrar, sen så finns det två extrasystrar. Den ena finns i Helsingborg och den andra bor granne med min äldsta syster. Så, idag när fikade så var det bara hon i Helsingborg som fattades och hon fattas mig ofta, för ofta. Men vi ses ju i Juli, när min son ska gifta sig, hon är gudmor till honom och gudfarmor till mitt barnbarn.

Ikväll så har vi sossar medlemsmöte på dagcentralen i Bro. Direkt efter så är det kommunal grupp som är en av flera förberedelser för kommunstyrelsen på onsdag.

Så, nu blir det ärtsoppa som uppladdning inför kvällens begivenheter.

Lev väl!

tisdag 1 mars 2011

Tisdagen 1 mars

Äntligen mars!!!! Nu kommer ljuset och våren, så är det bara!
I går var jag på det kommunala pensionärsrådet och det kommunala handikapprådet.
Förra gången vi hade borgerlig majoritet i fyra år, så la man ner dessa råd, få se hur det går denna period. Det är spännande, med betoning på spännande, att se alliansen i aktion.

Dagen idag började med att "De vises grupp" hade ett möte. Det mötet avslutades med en långlunch. En väldigt trevlig grupp med människor som tycker som jag.
Eftermiddagen ägnade jag till att åka till Sumpan och besöka den eminenta Psoriasismottagningen. Jag är inne i en behandlingsperiod och den har effekt, tack och lov!
Snart har jag snygga ben igen:-)

Vi hade ett extrainsatt möte med familjerättsnämnden kl 18,00.   
18,25 var vi färdiga och då var verksamhetsberättelse och budget avklarade. Man blir förvånad över vissa frågor. "Men hallå", du har suttit i den här nämnden i 4 år. Ska du fundera över saker nu, som har fungerat i 4 år.....  vi har fått en verksamhetsberättelse att godkänna varje år och den har sett likadan ut, sov du de fyra första åren eller????
Nu i kväll, så har det varit ett riktigt sväng-gäng här, med kladdkaka och skridskor.

Imorgon tror jag, med betoning på tror, att jag ska ta ner julgardinerna, för nu är mina Amarylisar utblommade och tomatplantorna har kommit upp 4 cm. Men, Orsa kompani lovar ingenting bestämt!!
Sen blir det Sparbanken i Enköping som får min fulla uppmärksamhet på kvällen. Vi ska ha Huvudmannaträff och det är alltid trevligt!

Lev väl!!!