fredag 25 februari 2011

De närmaste dagarna!

I går, som var en av de närmaste dagarna, så staratade jag dagen med att springa runt i huset och leta efter kläder att ha på mig senare på dagen, när jag skulle ha en vigsel.
Men, eftersom det var -19,9 när jag åkte hemifrån, så fick det bli långbyxor under färden.
Första stoppet var ett arbetsutskott.
Lite fri tid fick jag efter arbetsutskottet och då passade jag på att störa några tjänstemän i kommunhuset.
Det är alltid trevligt.
Kl 11.30 hade jag vigseln. Man kan ju, när man viger sig, få vittnen från kommunhuset om man inte har egna vittnen med sig. Det måste alltid finnas två vittnen vid en borgelig vigsel.
Den här gången var det vittnen från kommunhuset och det visade sig att ett av vittnena kände den blivande bruden!  I dag har det nygifta paret varit tillsammans i 39 år! Jag tror att dom visste vad dom gjorde, det kändes inte så överilat.

Fick tidningen "Dagens Samhälle" i går. Den handlar om politik, ekonomi och offentliga affärer.
Där finns en artikel som handlar om löner och löneökningar.  När det är lönerörelse för de anställda i kommunen, så brukar löneökningen vara på 2-3%......vårt nya kommunalråd har ökat sin lön med 20% och då hade hon redan en hög lön från början. Hur trovärdigt är det?????
Hon är ledig alla helgdagar, hon behöver inte jobba nätter och nu ligger hennes lön på 64000 i månaden!
Osmakligt, tycker jag!!!!!

På tal om helg, ha en trevlig helg!
I morgon kommer Herr och fru L. på middag. Hm, det lät något.... R och N kommer och käkar, det lät bättre!

Mors!
Oj, kom på..... om ni ska skriva kommentarer, så tror jag att ni måste skaffa ett konto här först. Det är inte krångligt, det har jag gjort på flera bloggar.
Sen så kommer jag att försöka undvika att nämna människor vid namn, om personerna i fråga inte sagt att jag får skriva deras namn.

onsdag 23 februari 2011

Idag har jag varit på Villa Aske med Socialnämnden.Vi fick lära oss mycket om LOV av Karin, Marja och Anders.

På Villa Aske har dom mat som är utöver det vanliga, den är helt fantastisk!!!!

LOV ja, det är Lagen Om Valfrihet. Jag vet inte vad jag ska skriva om den....... Det är skört, är nog min reflektion. Hur man än vänder och vrider på saken, så är kommunen ALLTID ansvarig!
Går ett företag i konkurs, så måste kommunen ordna med t ex hemtjänst dagen efter. Jag tror att jag har rätt, det är skört!

Nej, nu ska jag peta in en pinne i brasan!

måndag 21 februari 2011

Första raderna!

Jaha, då är man på det då. Alltså på bloggtåget. Gör som många andra, delar mina tankar med den som läser utan att jag vet vem som läser. Lite skrämmande, men, friskt vågat är hälften vunnet.
Jag får ta ungdomar till hjälp för att få in bilder osv. Men, är ganska stolt att jag har kommit så här långt på egen hand!
Idag passade, läs pussade, jag sjukt barnbarn. Hon var jättesnorig,men för övrigt aktiv. Vi matade dockor, kissade dockor och dockorna spelade gitarr...
Inspirationskväll var temat på kvällens möte och nog flödade enegin alltid!
Tack för en trevlig kväll!